Top

Een perfect biertje tappen

Een perfect biertje tappen


De voorbereidingen


Voordat u een biertje kunt tappen is het belangrijk om de bar helemaal schoon te hebben. Door vet en aanslag krijgt u sneller dood bier. Als u de bar helemaal schoon heeft begint u met het vullen van de spoelbakken en het klaarzetten van de bierglazen.

Van de twee speolbakken vult u een spoelbak met water, speciaal reinigingsmiddel en u plaatst de borstels. Plaats een houder met daarop drie borstels en spoel uw glazen altijd op de middelste borstel, zo worden uw bierglazen goed gereinigd en alle kanten van het bierglas worden door de borstels geraakt. Na het spoelen moet het water netjes van het bierglas aflopen en mogen er geen droge plekken achterblijven.

Het tappen van een biertje

Voordat u begint met tappen is het zaak om te controleren of u alles goed hebt aangesloten. Stel de CO2 druk goed in en let hierbij ook op de buitentemperatuur. Voor het goed instellen van de CO2 druk voor uw biertap kunt u gebruik maken van dit schema.

Als u dan gaat tappen zet dan de tapkraan in één keer helemaal open. Het eerste beetje bier laat u op het lekblad lopen en vervolgens houdt u het bierglas onder een hoek van 45° onder de tapkraan. Het schuim moet u goed in de gaten houden. Zodra de schuimrand de bovenkant van het glas bereikt doet u de tapkraan in één keer dicht.

Het glas zet u vervolgens op het lekblad neer niet direct onder de tapkraan. Zodra het bier niet meer nadruipt pakt u de afschuimer en schuimt u het bier met de afschuimer onder een hoek van 45° af. Ue biertje is nu klaar om gedronken te worden. Als het bierglas nog halfvol is kunt u zien of het schuim mooi aan het glas blijft zitten, als dit het geval is dan is uw bierglas goed gespoeld.
Bts cwp100
Nieuw 12% Korting

Biertap CWP 100 Lindr

€ 649,00 € 574,00
Kontakt 40 voorkant
10% Korting