Wat heb ik nodig voor mijn CO2 aansluiting?

Naast de drukslang moet je kiezen tussen verschillende CO2 meters. Bij het kiezen van de CO2 meter is het belangrijk om te weten wat je gaat tappen en uit hoeveel fusten. Hieronder staan een aantal situaties met jouw opties voor een CO2 meter.

Situatie 1: Ik ga uit 1 fust tappen

Bij het tappen uit 1 fust heb je aan een enkele CO2 meter genoeg.

Situatie 2: Ik ga uit 2 fusten pils tappen

Bij deze situatie heb je 2 opties. Je kan er voor kiezen om een dubbele CO2 meter te gebruiken, deze geeft je de mogelijkheid om de druk per bierfust te regelen. Je andere optie is om er voor te kiezen om een enkele CO2 meter te gebruiken en deze met een splitter op de 2 fusten aan te sluiten. Het verdelen van de CO2 druk over 2 pils fusten gaat goed aangezien pils minder heftig reageert op een (licht) verschil in CO2 druk. Voor 2 verschillende soorten pils kan je met een enkele CO2 meter en een splitter in de drukslang prima vooruit. Ga je misschien ook speciaal bier tappen kijk dan bij situatie 3.

Enkele CO2 meter

Enkele CO2 meter

Situatie 3: Ik ga uit 2 fusten tappen waarvan minimaal 1 fust speciaal bier

Bij speciaal bieren moet je de CO2 druk erg goed kunnen afstellen. Hierbij is het een groot voordeel als je een dubbele CO2 meter hebt zodat je de CO2 druk per fust afzonderlijk in kunt stellen. Ons advies is dan ook zeker om in dit geval voor een dubbele CO2 meter te kiezen.

Dubbele CO2 meter

Dubbele CO2 meter

Situatie 4: Ik ga uit meer dan 2 fusten tappen

Bij het tappen uit meer dan 2 fusten kan je gebruik maken van meerdere CO2 flessen. Het is veel makkelijker om tussenreduceers te gebruiken. Hiermee heb je 1 CO2 fles maar kan je wel per fust de CO2 druk afzonderlijk afstellen. Je hebt hierbij ook een enkele CO2 meter voor op de fles nodig. De CO2 druk op de fles moet iets hoger ingesteld staan dan de hoogste druk van je tussenreduceers.

Dubbele tussen reduceer

Dubbele tussenreduceer

Staat jouw situatie er niet bij of wil je persoonlijk advies neem dan vooral contact met ons op.


Terug naar Kennisblog